×

Hur ofta ska man göra relining?

Funderar du på att genomföra relining, men osäker på hur ofta det bör göras?

Då har du kommit till rätt plats för att få svar på din fråga! Relining är en effektiv metod för att renovera och förlänga livslängden på avloppssystem utan att behöva genomföra omfattande grävarbeten. Men hur ofta bör man göra relining? Låt oss ta en närmare titt på detta.

Svaret på frågan beror på flera faktorer, inklusive rörens material, ålder, användningsområde och eventuella tidigare reparationer. Generellt sett rekommenderas det att genomföra en rörsanering med relining när du står inför följande scenarion:

  1. Ålder och skick på rören: Om ditt avloppssystem är gammalt och har börjat visa tecken på försämring, som läckage, rostbildning eller sprickor, kan det vara dags för en relining. Äldre rör är mer benägna att drabbas av problem, och genom att genomföra relining i tid kan du förhindra allvarligare skador och kostsamma reparationer.

  2. Återkommande problem: Om du har ständiga problem med tilltäppta avlopp, dålig avrinning eller illaluktande avloppsvatten, kan relining vara en lösning. Genom att applicera en ny försättningshölje på insidan av rören kan du återställa deras funktion och förhindra framtida stopp och blockeringar.

  3. Förbättring av rörens prestanda: Om du vill förbättra avloppssystemets prestanda och minska risken för framtida skador kan relining vara en förebyggande åtgärd. Genom att ha en kontinuerlig försättningshölje i rören minimerar du risken för att rötter tränger in och att andra föroreningar fastnar.

  4. Renovering av fastigheter: Om du planerar att renovera eller bygga om din fastighet kan relining vara ett klokt val. Genom att säkerställa att avloppssystemet är i optimalt skick kan du undvika oväntade problem och extra kostnader under renoveringsprocessen.

Det finns ingen standardiserad tidtabell för när relining bör göras, eftersom varje avloppssystem är unikt. Det är viktigt att genomföra regelbundna inspektioner av avloppssystemet för att utvärdera dess skick och identifiera eventuella problem i tid. Vid behov kan du kontakta en professionell rörinspektionsfirma för att bedöma om relining är lämpligt för ditt avloppssystem.

Så, om du undrar hur ofta du bör göra relining, är det bästa svaret att övervaka avloppssystemet noga och genomföra åtgärder när tecken på problem uppstår. Genom att agera i tid kan du förlänga livslängden på ditt avloppssystem och undvika kostsamma reparationer. Tveka inte att kontakta oss på Novari för professionell rörinspektion och reliningtjänster som passar dina behov!

1 Aug 2023

BEGÄR EN GRATIS OFFERT IDAG

Ta kontakt med oss idag för att få ett fast pris på er Relining. Vi finns på ett direktnummer alla vardagar och svarar på alla mejl inom några timmar.

Gratis offert